Annie Sloans Chalk Paint™ & Bruksgods från Brännland

Säsong säljer och använder Annie Sloans Chalk Paint™ för färgsättning av inredning och möbler.

Chalk Paint™ är en unik dekorationsfärg för möbler, golv och väggar. Den fäster på nästan alla ytor och ger på ett snabbt och enkelt sätt ett fantastisk vackert resultat. Använd färgen för att åstadkomma en mönstrad och "sliten" yta, eller en len och nutida finish.

Underbara resultat har aldrig varit så enkelt och roligt att skapa!

Massor av värdefull och detaljerad information finner du genom att klicka på länken till Annie Sloans officiella webbsida.

anniesloan.nu


Säsong tillverkar och säljer bruksgods inspirerad av säsongens färger och trender.

I Brännlands Keramiska Verkstad tillverkas bruksgods genom dregning/kavling, glasering och bränning. Godset stämplas med BKV och säljs av Säsong.

All keramik är handgjord och unik. Inga varor är därför helt identiska, varken i storlek eller i glasyr. På samma sätt som du finner blåsor eller märken efter tillverkningens verktyg i handblåst glas kan motsvarande inslag finnas i keramik.

Vår keramik tål diskmaskin, ugn och mikro.


SKÖTSELRÅD:

Var aktsam om din keramik. Godset tål diskmaskin, ugn och mikro men inte stötar och fall. Undvik att stapla tungt gods i varandra då det finns risk att den/de understa spricker i botten.

Låt blöta och nydiskade föremål torka ordentligt innan de ställs på trämålade ytor. Annars finns risk att målafärgen påverkas eller att ringar uppstår.

Kaffe och te kan ibland ge missfärgningar på Keramik. Blank glasyr står emot missfärgningar bättre än matt. Men för säkerhetsskull, skölj godset efter du använt det.

Även metallpartiklar från bestick kan fastna på tallrikar, fat och skålar och grå märken uppstår. Bestick av härdat rostfritt stål lämnar inte lika lätt märken efter sig. Om märken har uppstått är ett tips att tvätta keramiken med citronsyra. Ett bra sätt att förebygga märken är att använda glansmedel när du diskar.